Alergeni

LISTA ALERGENI

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

  1. Cereale care conţin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelţ, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate
    2. Crustacee şi produse derivate.
    3. Ouă şi produse derivate.
    4. Peşte şi produse derivate
    5. Arahide şi produse derivate.
    6. Soia şi produse derivate
    7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză)
    8. Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate
    9. Ţelină şi produse derivate.
    10. Muştar şi produse derivate.
    11. Seminţe de susan şi produse derivate.
    12. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
    13. Lupin şi produse derivate.
    14. Moluşte şi produse derivate.

Lista cu produsele finite din meniul PIZZA ROSSO care pot conţine alergeni

  1. Ouă şi produse derivate: toate pastele pe care le folosim, sosul de la pastele Carbonara, sosul de la meniul de pui, sos Aioli
    3. Gluten: blatul de pizza, toate tipurile de paste pe care le folosim, crispy strips, cartofi wedges.
    4. Peste şi produse derivate (ton, somon): Pizza Al Tonno, Pastele Al Tonno şi cele Al Salmone.
    5. Lapte sau proteine din lapte (mozzarella, caşcaval vegetal, brânză feta, telemea, parmezan, gorgonzola, gran cucina, smântână, brânză de vaci): Toate sortimentele de pizza, Paste Carbonara, Paste Quatro Formaggi,
    6. Muştar şi produsele derivate (maioneză, sos dijonnaise): sos Aioli